Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

22

mrt
2021

No Comments

In Interieurinspiratie

By Elke Leemans

Buitenverlichting, maar dan net iets anders

On 22, mrt 2021 | No Comments | In Interieurinspiratie | By Elke Leemans

“Een tuin is keihard genieten” klonk het een kleine 10 jaar geleden al in een campagne van de Vlaamse overheid. Het opzet van de campagne was om mensen sneller de weg te laten vinden naar professionele tuinaannemers. Of het nu een gevolg is van de campagne of niet, feit is dat mensen steeds meer aandacht besteden aan de inrichting van hun tuin en terras.

Bij zo’n tot in de puntjes verzorgde tuin kan ook aangepaste verlichting niet ontbreken. Uiteraard helpen we je als lichtspecialisten graag op weg naar de geknipte tuinverlichting. Zo kan je bijvoorbeeld ons E-book voor buitenverlichting gratis downloaden, boordevol tips voor het kiezen en plaatsen van de perfecte lampen voor buiten.

MAAR, het kan ook anders. Denk even niet aan zorgvuldig geplaatste prikspots onder de bomen of gedimde grondspotjes langs je tuinpad. Laat even je fantasie de vrije loop en beeld je een (speel)tuin in waar plaats is voor eyecatchers en originele buitenlampen. We geven je graag enkele ideetjes.

Monkey business

De boel wat opvrolijken? Wat is er vrolijker dan een aap die boven de loungeset slingert of tegen de muur omhoog klautert? Nee, we zijn niet gek geworden. We hebben het over de Monkey Outdoor collectie van Seletti. Deze koddige aapjes zijn verkrijgbaar als hanglamp, wandlamp of staande lamp, telkens in het wit of het zwart.

Seletti Monkey

Shop Seletti Monkey

 

Een vleugje kunst

Mag het wat kunstzinniger? Misschien is de collectie van Catellani & Smith wel iets voor jou. Met de buitenverlichting van dit Italiaanse merk tover je elke tuin om in een sprookjesachtige oase van licht. Zo is er de Uomo della Luce XXL, een levensgrote figuur van een man die een enorme lichtbol vasthoudt. Een statement piece dat met een stevig prijskaartje komt. Iets bescheidener? Met de feeërieke Catellani & Smith More buitenlampen creëer je net zo goed magie en dat voor een fractie van het budget.

Catellani & Smith Uomo della Luce

Shop Catellani & Smith Uomo della Luce

 

Catellani & Smith More

Shop Catellani & Smith More

 

Bijzondere tuinpaaltjes

Tuinpalen zijn ideaal om je tuin te voorzien van het nodige licht. Veelal kunnen we deze tuinlampen in twee grote categorieën opdelen, enerzijds de sokkels met een licht dat rondom schijnt en anderzijds de paaltjes met neerwaarts gericht licht. Toch zijn er binnen deze twee groepen tal van originele tuinpaaltjes te vinden.

Onze favorieten:

De Bover Cornet tuinpalen die dankzij hun gegolfde laagjes erg harmonieus blenden met het natuurlijke karakter van een plantentuin of net mooi contrasteren met een strakke minimalistische tuin.

Bover Cornet

Shop Bover Cornet

 

De Artemide Piroscafo tuinpaaltjes lijken wel periscopen die van onder je gazon tevoorschijn komen. Ze zorgen voor een speels accent en niet onbelangrijk ook voor een aangenaam warm wit licht.

Artemide Piroscafo

Shop Artemide Piroscafo

 

Nog zo’n tuinpaal die op eigen kracht uit de grond lijkt te komen is de Granito, niet toevallig ook een Artemide design. De “scheuren” langs de zijkanten van de vierkante paal zorgen voor een mooi lichteffect op de ondergrond.

Artemide Granito

Shop Artemide Granito

 

Ongelukje gehad? De SLV Bendo paaltjes lijken wel het gevolg te zijn van een iets te driest manoeuver met de zitmaaier, maar eigeniljk is het gewoon een design met een knipoog. Door het neerwaartse licht erg geschikt om als padverlichting te gebruiken.

SLV Bendo

Shop SLV Bendo

 

Welk lampje is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments.

Share your thoughts with us!