Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

De ideale thuiswerkplek inrichten

On 21, okt 2020 | No Comments | In Interieurinspiratie, Verlichting Tips En Advies | By Elke Leemans

2020 is het jaar dat we massaal zijn beginnen telewerken. Velen onder ons moesten zich van de ene op de andere dag aanpassen om van thuis uit te werken. Van geïmproviseerde werkplekken aan de keukentafel tot volledig ingerichte bureauruimtes: hoe creëer je nu de ideale thuiswerkplek? Wij zochten het voor jou uit.

Voordelen en uitdagingen

Thuiswerken lijkt voor velen de ideale oplossing. ’s Ochtends steken we snel de kleren in de wasmachine om ze tijdens onze middagpauze op te hangen, of we stofzuigen even na de lunch. Dankzij een betere balans tussen werk en privé en verplaatsingstijd die wegvalt hebben we meer vrije tijd om te besteden aan onze hobby’s. Uit een studie van Forbes blijkt trouwens ook dat werknemers een stuk gelukkiger én productiever worden van thuiswerken.

Maar we moeten het toegeven: telewerken is ook een uitdaging. Kinderen die om aandacht schreeuwen, de kat die op je klavier springt of de buurman die zijn gras begint te maaien. Met zoveel afleiding organiseer je je werkplek best zo goed mogelijk voor een optimale concentratie.

Muuto Tip

De locatie van je bureau

Zonder twijfel het belangrijkste aan het inrichten van je thuiswerkplek: de plaats van je bureau. Je laptop en toebehoren installeren aan de keuken- of eettafel is namelijk niet erg bevorderlijk voor je productiviteit. Zorg dus best voor een apart plekje in huis om je materiaal te installeren.

Heb je (nog) geen kinderen? Dan heb je waarschijnlijk een slaapkamer op overschot die je kan omtoveren tot bureauruimte. Als je geen lege kamer hebt kan je ook een plekje zoeken in je leefruimte. Hou er rekening mee dat je bureau in dat geval wel ‘in het zicht’ zal staan, maar dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Afhankelijk van je woonstijl kan je op zoek gaan naar een opvallende designschrijftafel of antieke secretaire als pronkstuk voor je kamer. Heb je bouw- of renovatieplannen? Zorg er dan voor dat je bureauruimte mee wordt opgenomen in de (ver)bouwplannen.

Anglepoise Type 75

Kies je decoratie

Je hebt de perfecte plaats gevonden voor je nieuwe bureau en een uniek meubelstuk op de kop kunnen tikken? Goed zo! Nu wil je je nieuwe werkplek ook wat aantrekkelijker en gezelliger maken met wat decoratie. Wat dat betreft zijn wij alvast fan van de uitdrukking “Clean desk, clean mind”. Een leuke kamerplant doet al wonderen, maar ook andere accessoires zoals een kleine wereldbol, een hippe bureaukalender en een originele fotokader komen helemaal tot hun recht op je bureau.

Artemide Tolomeo

Uiteraard mag ook een bureaulamp niet ontbreken. Maar let op: maak het niet té gezellig, want ook al houden we van warm wit en gedimd licht, jammer genoeg hoort dit niet thuis in een werkomgeving. Een koel witte lichtkleur met een kleurtemperatuur van 4000K en hoger leunt dichter aan bij daglicht, bevordert onze productiveit en geeft ons energie.

Shop alle bureaulampen

 

Wij zijn benieuwd naar hoe jij jouw thuiswerkplek hebt ingericht, dus vertel het ons zeker in de comments!

Share your thoughts with us!