Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

18

mrt
2020

No Comments

In Nieuwigheden

By Elke Leemans

De nieuwe Veli Foliage van Slamp

On 18, mrt 2020 | No Comments | In Nieuwigheden | By Elke Leemans

Het iconische design van de Veli mag dit jaar tien kaarsjes uitblazen. En dat laat het Italiaanse designmerk Slamp niet onopgemerkt voorbij gaan. Wij stellen je de nieuwe collectie Veli Foliage voor: armaturen met een luxueuze uitstraling én een verhaal.

Iconisch design

Het uiterlijk van de Veli Foliage springt onmiddellijk in het oog. Italiaans designer Adriano Rachele liet zich voor het ontwerp inspireren door de natuur. Bloesems, blaadjes en een speels licht- en schaduweffect typeren het iconische design van de Veli Foliage. De aangename, diffuse lichtbron verspreidt een gezellig licht doorheen de ruimte, 360° rondom de lamp. Hierdoor wordt het licht van de hanglamp, wandlamp of tafellamp weerkaatst op je muur, plafond of meubel en wordt er een uniek lichtspel gecreëerd.

Slamp Veli Foliage wand/plafondlamp

Shop Veli Foliage wand/plafondlamp

 

Handgemaakt in Italië

De meer dan 268 plooien en vouwen in het ontwerp zijn zorgvuldig met de hand gesneden en geplaatst, zonder het gebruik van lijm of schroeven. De complexe, met elkaar verweven structuur wordt gemaakt van technopolymeer: een materiaal dat maar liefst vier keer minder impact heeft op de natuur dan alternatieve materialen.

Slamp Veli Foliage tafellamp

Shop Veli Foliage tafellamp

 

Ode aan moeder natuur

Het was misschien al duidelijk: de Veli Foliage collectie draait helemaal rond natuur en milieubewustzijn. De snijrestanten worden na het productieproces van de lamp gebruikt om bijenkorven te maken. Door de gebruikte materialen terug te geven aan de natuur, wordt een natuurlijk ecosysteem in evenwicht gehouden. De filosofie van Slamp is klaarhelder: de Veli Foliage is een ode aan onze planeet.

Ben jij ook zoals wij helemaal verkocht aan dit unieke verhaal? Ontdek deze glamoureuze collectie van Slamp op onze website en laat je inspireren.

Slamp Veli Foliage hanglamp

Shop Veli Foliage hanglamp

 

Wat vind jij van dit initiatief? Laat het ons weten onderaan in de comments.

Share your thoughts with us!