Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

05

feb
2020

No Comments

In Verlichting Tips En Advies

By Elke Leemans

De perfecte leeslamp kiezen

On 05, feb 2020 | No Comments | In Verlichting Tips En Advies | By Elke Leemans

De donkerste maanden van het jaar zijn de perfecte tijd om je gezellig neer te ploffen met een goed boek. Om het helemaal knus te maken is een goede leeslamp een must. Maar wat is nu een goede leeslamp? Waar moet je op letten? Wij gidsen je in 3 simpele stappen naar de perfecte leespartner.

Kies het juiste licht

Het licht is misschien wel het allerbelangrijkste als je een leeslamp gaat kiezen. Het licht van je leeslamp is bij voorkeur direct op je boek gericht. Je ogen zullen minder snel vermoeid raken, wanneer de tekst op je pagina goed belicht wordt.

Het is dan ook aangeraden om voor een richtbare lamp te gaan met helder licht. Zo heb je het licht precies waar jij dat wil.

Waar wil je lezen?

Om de juiste lamp te kiezen, moet je eerst nadenken wat je favoriete leesplekje is. Ben je een bedlezer? Of zak je liever onderuit in de fauteuil? Misschien buig je je wel het liefst van al over je bureau? Wat ook jouw manier van lezen is, elk van deze situaties vraagt om een ander type lamp.

Bij leeslampen denken we voornamelijk aan staanlampen met neerwaarts licht, maar ook kleinere exemplaren kunnen handig zijn als leeslampje. Bovendien zijn ze een prachtig interieurobject om je woning zowel functioneel als esthetisch in te richten.

In bed

In bed heb je verschillende opties. Heb je een groot nachtkastje? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een decoratieve nachtlamp. Als je daarentegen ruimte wil besparen, is het een goed idee om te opteren voor een richtbaar leeslampje dat je aan de muur kan bevestigen. Of laat je creativiteit spreken en kies eens voor een laaghangende hanglamp.

Foscarini Binic Nordlux Explore
Shop Foscarini Binic Shop Nordlux Explore

 

In de woonkamer

Heb je ergens in je woonkamer een knus leeshoekje ingericht? Of lees je graag gezellig in de sofa? Dan is de klassieke staanlamp met neerwaarts licht de ideale lamp voor jou. Sommige vloerlampen hebben zelfs twee lichtbronnen, eentje die een gezellig diffuus licht verspreidt, en een apart te bedienen richtbaar leeslampje.

Absinthe Gover Trio Calgary
Shop Absinthe Gover Shop Trio Calgary

 

 

Aan je bureau

Als je veel aan je bureau leest, is een goede bureaulamp een absolute must. Een bureaulamp geeft sterker licht en is flexibel, zodat je steeds kan werken in een ruimte met voldoende verlichting.

Anglepoise Type 75 Margaret Howell Muuto Tip
Shop Anglepoise Type 75 Shop Muuto Tip

 

Wat is je woonstijl?

Natuurlijk is naast het gebruiksgemak ook de esthetiek belangrijk bij de keuze van je nieuwe leeslamp. Of je nu gaat voor een strakke designlamp, een kleurrijke eyecatcher of een sober wit of zwart armatuur, bij dmlights vind je gegarandeerd een leeslamp die past in jouw interieur!

Share your thoughts with us!