Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

Designverlichting in films en series (deel 2)

On 02, sep 2014 | No Comments | In Interieurinspiratie, Varia en Fun | By

Begin mei publiceerde we onze eerste verzameling van designverlichting in films en series. In dit artikel hadden we het over Brasserie Romantiek, Modern Family, Iron Man, The Wolf of Wall Street, De Parenclub en This Means War. Vandaag kunnen we jullie verheugen met het tweede deel van deze reeks.

X-Men First Class

We beginnen dit lijstje met de actiefilm X-Men First Class, reeds het vijfde deel van de X-Men franchise. Deze film speelt zich af in de jaren 60, wat je duidelijk kan zien aan het interieur van deze kamer. Maar in het decor is ook een moderne toets te vinden. Boven de eettafel hangen immers Tom Dixon Beat Light lampen.

Tom Dixon Beat Light X-Men First Class

De Beat Lights zijn meteen te herkennen aan hun mat zwarte buitenkant en gouden binnenkant.

Gossip Girl

De Tom Dixon Beat Lights zien we ook terug in de serie Gossip Girl. Een van de personages (Chuck Bass) gebruikt deze trendy hanglampen in zijn penthouse om de pooltafel te verlichten.

Tom Dixon Beat Light Gossip Girl

De verschillende vormen van de Beat Light collectie kunnen probleemloos gecombineerd worden.

In deze populaire Amerikaanse serie vinden we nog een lamp uit ons gamma. Serena van der Woodsen gebruikt de Kartell Bourgie op haar nachtkastjes. Dankzij deze doorzichtige tafellampen komt het patroon van het hoofdbord beter tot zijn recht.

Kartell Bourgie Gossip Girl

We hebben eerder al gezegd dat de Kartell Bourgie de perfecte lamp is voor op een nachtkastje.

Mad Men

Mad Men is een Amerikaanse dramaserie over een fictief advertentiebureau. Een van de hoofdrolspelers is Roger Sterling (gespeeld door John Slattery). In het kantoor van deze zakenman zagen we een Artemide Nesso. Deze retro tafellamp past perfect bij de ronde bureautafel die door Roger gebruikt wordt.

Artemide Nesso Mad Men

Hou je van kleur? Neem dan een kijkje naar de oranje versie van de Artemide Nesso.

Maar dat is nog niet alles. Aan de andere kant van deze kamer hebben we nog een pareltje gespot: de Flos Arco. Ze wordt op deze set gebruikt om de lounge chair te verlichten.

Flos Arco Mad Men

Ronde vormen staan centraal in dit retro kantoor van Mad Men.

Elementary

Nog een veelbekeken Amerikaanse TV-serie is Elementary. Het is een moderne versie van de verhalen van Sherlock Holmes, met Lucy Lui als Dr. Joan Watson. In deze scene onderzoekt ze het kantoor van een moordenaar, inclusief Artemide Tolomeo bureaulamp.

Artemide Tolomeo Elementary

De Artemide Tolomeo is bijna synoniem voor het woord ‘bureaulamp’.

Designverlichting gespot?

Ben je dit weekend naar de bioscoop geweest en heb je een mooie lamp gezien? Of wordt jouw favoriete armatuur in een populaire serie gebruikt? Post een reactie en laat het ons weten. Dan wordt jouw suggestie misschien wel in deel 3 van deze reeks gebruikt.

Tags | , , , , ,

Share your thoughts with us!