Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

Horecaverlichting voor designfanaten

On 01, dec 2014 | No Comments | In Interieurinspiratie, Varia en Fun | By

Begin dit jaar namen we reeds een kijkje naar restaurants en bars voor Louis Poulsen fans. Ook in horecazaken is verlichting immers belangrijk. Ze moet niet enkel functioneel, maar ook esthetisch een meerwaarde zijn. Een mooi en gezellig interieur is namelijk een van de redenen waarom men voor een bepaald restaurant, bar of hotel kiest.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van horecazaken die designverlichting perfect integreren. Misschien kan je wel wat inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Eelbrook

Eelbrook is een restaurant in Londen dat wordt gerund door Brett Barnes. Het is gelegen aan de rand van Eel Brook Common, een park in hartje Fulham. Zo weet je meteen waar men de inspiratie voor de naam ‘Eelbrook’ haalde.

Eelbrook

Eelbrook is gelegen op een prachtige locatie, aan de rand van een parkje
Bron: http://eelbrook.com/gallery/

Wat meteen opvalt is de grote hoeveelheid natuurlijk licht. De grote ramen kunnen tijdens de zomermaanden helemaal opengezet worden, zodat het contrast binnen/buiten vervaagt.

Eelbrook interieur

Herken je de Flos en &tradition verlichting in deze foto?

Ook in het meubilair en de aankleding zijn amper donkere tinten te vinden. Zo krijgt het geheel een strakke, luchtige uitstraling.

&tradition Bulb

De rode snoeren zorgen voor een speelse toets.

De witte Flos Can Can Mini hanglampen passen perfect in dit plaatje. En de trendy &tradition Bulb lampen zorgen voor een leuk kleuraccent.

Flos Can Can Mini

Het interieur werd ontworpen door Haruo Morishima, een specialist in het inrichten van horecazaken.

Corbie Hotel

Corbie is een kleine hotelketen met hotels in Mol, Geel en Lommel (België). Voor de verlichting van de Geelse vestiging werd beroep gedaan op het Belgische designmerk Dark. Zij gebruikten in vrijwel het hele gebouw dezelfde lampen: de Dark 12-25.

Ontbijtruimte

In de ontbijtruimte gebruikt men een fris groen/wit kleurenpalet.

Deze lampen zijn immers erg veelzijdig. Je kan ze tegen het plafond of een muur hangen of als hanglamp gebruiken. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, zwart of groen. Zowel alleen als in groep zien ze er bijzonder mooi uit.

12-25 hanglamp

Boven de ontbijttoog vinden we de hangende versie van de 12-25.

Kamers

Ook in de kamers wordt hetzelfde kleurenschema doorgetrokken.

Mynt Lounge

We hebben het reeds over de verlichting in een restaurant en hotel gehad, laten we een kijkje nemen naar een lounge. In een lounge moet de verlichting vooral een sfeermaker zijn. Gekleurd licht kan hiervoor zorgen.

Dark No Fruit

De Dark No Fruit hanglampen zijn dé blikvanger van deze lounge.

De Dark No Fruit is perfect geschikt voor een trendy lounge. Ze zorgt namelijk voor een zachte, subtiele gloed. Bovendien kan je zelf de lichtkleur kiezen.

Mynt Lounge

Alle verlichting in de Mynt lounge kan van kleur veranderen.

Tizzy’s NY Bar & Grill

De naam van dit restaurant kan verwarrend zijn. Je zou denken dat het in New York gelegen is, maar het is eigenlijk in Milaan te vinden.

Tizzy NY Bar & Grill

Dit is het bewijs dat je niet veel kleur nodig hebt voor een stijlvol interieur.
Bron: http://www.codemagazine.it

Architectenbureau LAP koos voor een industriële vintage stijl. Een geruite vloer, houten balken in het plafond, marmeren tafeltjes, retro barstoelen … het interieur heeft een prachtige authentieke uitstraling. Ook de Fontana Arte Huna hanglampen zijn hier perfect op hun plaats.

Tizzy

Taizu

Taizu is een restaurant in Tel Aviv dat ontworpen werd door Pitsou Kedem. Deze award winnende architect verwerkte de vijf fundamentele elementen van de Chinese filosofie in het interieur: vuur, water, metaal, hout en aarde.

Taizu

Donkere kleuren en gedimde verlichting zorgen voor een intieme sfeer.

Er worden niet alleen verschillende materialen gebruikt, maar ook diverse patronen. Op de muren en de metalen scheidingswanden zien we namelijk het patroon van een bananenblad. Deze scheidingswanden gaan perfect samen met de Allegra hanglampen van Foscarini.

Foscarini Allegra

De Foscarini verlichting is een kunstwerk op zich.

Men koos voornamelijk voor donkere kleuren en subtiele verlichting om een intieme sfeer te creëren. Gezelligheid is troef bij Taizu.

Foscarini Allegra 2

Centre the Bakery

In Tokyo vinden we de hippe eetgelegenheid ‘Centre the Bakery’. Het is meer dan een eenvoudige bakkerij. Je kan er ook rustig iets drinken of een boek lezen in de bijhorende minibibliotheek.

Bakkerswinkel

Aan de straatzijde vinden we een klein bakkerswinkeltje.

Bibliotheek

Achteraan is ook een eetruimte en een bibliotheek voorzien.

Het interieur voelt een beetje Scandinavisch aan. Er zijn namelijk veel houttinten en pastelkleuren. Ook de Louis Poulsen verlichting past erg goed in deze interieurstijl.

LC Shutters

Louis Poulsen PH Artichoke

In de bibliotheek hangen schitterend PH Artichoke hanglampen.

Gail’s bread

De laatste horecazaak die we in dit artikel bezoeken is Gail’s Bread. Louise Davies ontwierp het interieur van deze Londense bakkerij. Zij koos voor een wit kleurenschema met rode accenten. Om bepaalde elementen extra in de verf te zetten, gebruikt ze Marset Pleat Box hanglampen.

Gail's Bakery

De witte tinten maken deze ruimte visueel groter.

Marset Pleat Box

Ook de lange versie van de Marset Pleat Box wordt gebruikt.

 

Share your thoughts with us!