Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

LED bureaulampen voor thuis of op het werk

On 20, okt 2015 | No Comments | In Interieurinspiratie | By

LED is alomtegenwoordig de laatste jaren. Je vindt deze energiezuinige lampjes in hanglampen, in- en opbouwspots, staanlampen, enz. Ja, er zijn ook een heleboel prachtige LED bureaulampen te vinden.

Wil je zelf een bureaulamp met LED-verlichting op het werk of in je thuiskantoor? Dan ben je aan het juiste adres. In onze webshop ontdek je tientallen LED bureaulampen van diverse topmerken. Met zoveel keuze is het niet eenvoudig om de knoop door te hakken. Om je hiermee te helpen, hebben we onze favorieten opgesomd.

Onze favoriete LED bureaulampen

Ben je van plan om een LED bureaulamp te kopen? Laat je inspireren door onderstaande modellen.

Flos Kelvin

De Flos Kelvin was zijn tijd vooruit. Reeds in 2009 koos ontwerper Antonio Citterio resoluut voor LED in deze bureaulamp. Dit liet hem toe om een erg slanke lampenkop te maken, waardoor de Flos Kelvin een moderne, bijna futuristische uitstraling krijgt.

flos kelvin led bureaulamp

Naast wit kan je kiezen uit een zwarte, chromen en antracietgrijze versie.

Om de strakke lijnen niet te breken, maakte men gebruik van een aanraaksensor in plaats van een klassieke schakelaar. Deze LED bureaulamp heeft zelfs een lichtsensor. Zo wordt de lichtintensiteit van de lamp automatisch aangepast aan het omgevingslicht. Handig, niet?

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Flos Kelvin

Artemide Tizio

De Artemide Tizio werd oorspronkelijk ontworpen voor halogeenlampen, maar tegenwoordig is er ook een LED-versie. Deze LED bureaulamp heeft robuuste, draaibare armen met een grote reikwijdte. Dat was immers de belangrijkste eis van Richard Sapper:

“Richard preferred his light to shine directly onto his desktop while working or reading and for the rest of the room to be in semidarkness because this enabled him to concentrate on his work so much better. He wanted to design a desk lamp with a large operating range, but that would take up little space.”

led artemide tizio

Het ingebouwde tegengewicht maakt de Artemide Tizio beter handelbaar.
Bron: designbest.com

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Artemide Tizio

Artemide Tolomeo

Tolomeo staat synoniem met veelzijdigheid. Deze collectie van Artemide heeft namelijk voor ieder wat wils. Er zijn lampen voor aan het plafond, tegen de muur, op de tafel en op de vloer. Uiteraard is er ook een kantoorlamp met LED. De Artemide Tolomeo LED bureaulamp komt in vier verschillende formaten en diverse kleuren.

artemide tolomeo led

Ook op jouw bureau zal deze designklassieker niet misstaan.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Artemide Tolomeo

Philips Cobra

Liefhebbers van moderne bureaulampen moeten bij Philips zijn. Deze Cobra heeft een flexibele arm die bestaat uit verschillende kleine segmenten. Hierdoor lijkt ze op een slang (de naam ‘Cobra’ is dus niet zo vergezocht). De LED lampjes werden naadloos geïntegreerd in deze arm, wat voor een erg strakke look zorgt.

philips cobra led bureaulamp

Gebruiksgemak en elegantie werden feilloos gecombineerd bij de Philips Cobra.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Philips Cobra

Marset Polo

Met drie draaipunten biedt de Marset Polo enorm veel bewegingsvrijheid. Bovendien zorgt de LED lamp voor een geconcentreerde lichtstraal, waardoor jouw werkplek altijd perfect verlicht wordt. Vind je de schakelaar niet? Deze werd netjes in de lampenkop ingewerkt door middel van een draaiknop.

Marset polo bureaulamp

De Polo is een van de meest herkenbare ontwerpen van Marset.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Marset Polo

Luceplan Otto Watt

Paolo Rizzatoo en Alberto Meda ontwierpen deze Otto Watt LED bureaulamp voor Luceplan. ‘Otto’, Italiaans voor ‘acht’, refereert naar het verbruik. Uniek aan dit model is de draaibare diffuser, waarmee je de lichttemperatuur van 3500K (koud wit) naar 2400K (warm wit) brengt. De Luceplan Otto Watt is dus geschikt voor elke sfeer – werk of ontspanning.

luceplan otto watt bureaulamp

De unieke kop wordt niet alleen gebruikt als ‘handvat’, maar ook om de hitte van de LED-lamp te verspreiden.
Bron: edenilluminazione.org

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Luceplan Otto Watt

Lirio Eron

‘Discreet’ is het woord waar we aan denken als we de Lirio Eron zien. Deze LED bureaulamp heeft geen artistieke hoekjes of kantjes, maar een sober, stijlvol design. Een eenvoudige voet met een vaste arm en een draaibare kop, meer heb je niet nodig.

lirio eron

In de ultradunne schijf zitten zes LED lampjes; krachtig maar energiezuinig.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Lirio Eron

Ingo Maurer Looksoflat

Schijn kan bedriegen. Dat is de les die we leerden bij de Ingo Maurer Looksoflat. Het zijaanzicht lijkt op een klassieke bureaulamp met een grote kap. Draai de lamp 90 graden en je krijgt een heel ander beeld te zien. Deze LED bureaulamp van Ingo Maurer is namelijk verrassend dun.

ingo maurer looksoflat

De Ingo Maurer Looksoflat is een LED bureaulamp met twee gezichten.
Bron: stylepark.com

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Ingo Maurer Looksoflat

Artemide Demetra

We zagen reeds twee modellen van Artemide in dit lijstje verschijnen. Maar dit Italiaanse merk heeft veel meer in petto. Ken je bijvoorbeeld de Demetra al? We kunnen het design best omschrijven als een mix van de klassieke Tolomeo en de hypermoderne Tizio. Hierdoor past deze LED bureaulamp in elk interieur – klassiek of modern.

artemide demetra led bureaulamp

Naast de titaangrijze versie is er een witte en zwarte variant verkrijgbaar.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Artemide Demetra

Philips Robot Eyecare

Met zijn koele daglichtkleurtemperatuur van 5500 Kelvin weet de Philips Robot Eyecare bureaulamp jou op en top gefocust te houden. Verschillend onderzoek heeft immers uitgewezen dat deze kleurtemperatuur de concentratie effectief vergroot. Bovendien onthoudt de Robot jouw geprefereerde lichtinstellingen. Combineer dat met zijn lenigheid en je krijgt de gedroomde partner voor je bureauwerk.

Philips Robot Eyecare bureaulamp

Dankzij zijn ergonomisch ontwerp stuur je het licht naar waar jij dat wenst.

Deze lamp op onze webshop?
Naar de Philips Robot Eyecare

Nog meer opties nodig?

Als je aan dit lijstje nog niet genoeg had, kan je steeds terecht in onze webshop. Genoeg keuze in alle vormen, stijlen en lichtbronnen.

Ontdek alle bureaulampen

Tags | ,

Share your thoughts with us!