Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

04

mrt
2020

No Comments

In Geen categorie

By Lindsay Peetermans

Maak het extra gezellig met het juiste licht

On 04, mrt 2020 | No Comments | In Geen categorie | By Lindsay Peetermans

Een gezellig interieur, iedereen droomt ervan. Prachtige meubels en woonaccessoires zijn helaas vergeefse moeite wanneer je ongezellig licht installeert. Wij geven je graag enkele tips om het bij je thuis steeds sfeervol te maken.

Warme lichtkleur

Hoe gezellig het licht in de ruimte is, heeft veel te maken met de lichttemperatuur. Dit wordt uitgedrukt in graden Kelvin (K). Hoe meer graden Kelvin, hoe koeler het licht zal zijn, wat ideaal is voor bijvoorbeeld bedrijfskantoren of showrooms. Wil je het gezelliger? Dan opteer je best voor een lagere lichttemperatuur. Om helemaal tot rust te komen in je woonkamer, raden wij een warme lichttemperatuur van 2700K – 3000K aan.

Marset FollowMe
 

Dimbare lampen

’s Avonds heerlijk relaxen na een vermoeiende werkdag, een fantastisch gevoel. Met dimbare verlichting zorg je ervoor dat je ogen zalig kunnen ontspannen. Jij kiest zelf de lichtsterkte die voor jou ideaal is. Wist je trouwens dat de lichtopbrengst van een lamp uitgedrukt wordt in Lumen? Hoe meer Lumen, hoe meer licht de lamp zal produceren.

Er bestaan ook dimbare lampen die een warmere lichtkleur aannemen hoe meer ze gedimd worden. Op die manier maak je het extra gezellig bij je thuis. Zowel Philips, Wever & Ducré, Delta Light als Modular Lighting hebben zogenaamde dim to warm-lampen in hun assortiment. Dimmen en de kleur van je lamp zelf bepalen doe je met smart lighting.
 

Indirecte verlichting

Vaak wordt bij het woord verlichting meteen gedacht aan lampen die rechtstreeks licht geven op het gewenste object of plaats. Nochtans zorgt indirecte verlichting voor een sfeervol en vaak verrassend effect. Wanneer het licht van een wandlamp tegen de muur weerkaatst zal dit veel mooier ogen. Of plaats een ledstrip achter een kast en zie hoe het licht op een prachtige manier reflecteert in de kamer. Zelfs richtbare staanlampen of tafellampen kan je zo opstellen dat ze op een speelse manier het licht laten weerkaatsen.

Absinthe Bloc
 

Accentverlichting

Wil je de nadruk leggen op een bijzonder kunstwerk of een creatieve toets in je interieur? Dan is accentverlichting de juiste keuze. Het grote verschil met andere lampen is de openingshoek van de lichtstraal. Deze hoek is kleiner bij accentverlichting om, zoals de naam al verklapt, een extra accent te leggen in de kamer. Een lamp gericht op een schilderij of een spot die je boekencollectie in de verf zet? Perfect. Met al deze tips scoort je woonkamer zonder twijfel 10 op 10 op sfeer en gezelligheid!

Philips MyLiving Spur

Share your thoughts with us!