Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

13

nov
2019

No Comments

In Energievriendelijke Verlichting

By Elke Leemans

Philips Hue verkozen als “Beste uit de test” volgens Consumentenbond

On 13, nov 2019 | No Comments | In Energievriendelijke Verlichting | By Elke Leemans

Nog niet zo lang geleden werd de wereld van de verlichting flink door elkaar geschud door de komst van ledverlichting. De talrijke voordelen van deze nieuwe technologie zorgden ervoor dat led al gauw de nieuwe standaard werd. Hetzelfde zou de komende jaren wel eens kunnen gebeuren met slimme verlichting. Het aanbod en de mogelijkheden breiden razendsnel uit, zodat slimme verlichting voor een steeds groter publiek toegankelijk wordt.

Philips Hue is al jaren de meest bekende en populairste fabrikant van slimme verlichting. Maar behalve Philips zijn er ook andere merken die slimme verlichting aanbieden en inspelen op deze vernieuwende technologie. Daarom testte de Consumentenbond voor hun oktober editie van de Consumentengids slimme ledlampen van 8 verschillende merken. Eén van deze merken was marktleider Philips Hue.

Test slimme ledlampen

De Consumentenbond testte op verschillende parameters. Zo testten ze het installatie- en gebruiksgemak, de mogelijkheden, de uitbreidbaarheid, de digitale veiligheid en de besturing. Philips Hue haalde als enige uit de test een score van 7 of meer op alle onderdelen. Met een mooie totaalscore van 8,3 op 10 mag Philips Hue zich dan ook terecht “Beste uit de test” noemen.

Vooral op het vlak van uitbreiding en mogelijkheden scoorde Philips Hue beduidend hoger dan de andere merken. Qua uitbreiding zijn de mogelijkheden dan ook eindeloos. Het assortiment slimme binnenverlichting bestaat buiten losse lampen ook uit een ruime keuze aan plafondlampen, wandlampen, tafellampen en staanlampen.

Sfeerverlichting van Philips Hue
Naast binnenverlichting, heeft Philips ook een uitgebreide productlijn aan slimme buitenverlichting. Zo zijn er tuinspots, wandlampen en bewegingssensoren beschikbaar om een gezellige sfeer te creëren in en rond je tuin.

Ook in gebruiksgemak scoorde Philips Hue het beste. Ze kregen zelfs een speciale vermelding voor hun nieuwe Philips Hue bluetooth lampen die ze in augustus lanceerden. Dit zijn de eerste Philips Hue lampen die je kan bedienen via een app, zonder dat je daarvoor een extra Bridge (hub) nodig hebt. Extra eenvoudig dus.

Bediening Philips Hue app

Geniet zelf ook van het beste slimme verlichtingssysteem

De mogelijkheden van Philips Hue zijn zoals gezegd eindeloos: kies bijvoorbeeld de kleur, de tint en de intensiteit van een lichtbron en bedien alles met je smartphone via de app of met je stem. Ook kan je je huis veiliger maken door afzonderlijke lampen zo te programmeren om je huis een bewoonde indruk te geven.

Wil je zelf ook genieten van alle mogelijkheden die het beste ‘smart lighting’ systeem op de markt te bieden heeft? Ontdek het volledige aanbod van Philips Hue op onze website, en geniet thuis van de talloze mogelijkheden om sfeer, gezelligheid en veiligheid te creëren in en rondom je woning.

Ontdek Philips Hue >

Tags | , ,

Share your thoughts with us!