Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

De Thema’s Waarrond Batibouw 2013 Is Opgebouwd

On 10, jan 2013 | No Comments | In Design Evenementen | By

Batibouw 2013Op 21 februari 2013 gaat de 17e editie van België’s grootste bouw- en renovatiebeurs van start. Batibouw 2013 loopt tot en met 3 maart. Als je met een baksteen in de maag zit is het wellicht geen slecht idee om de beurs een bezoekje te brengen. De drie kernthema’s waarrond de beurs is opgebouwd zijn “Terug naar de stad”, “Hernieuwbare energie” en “Nieuwe stijl slaapkamers”.

De jaarlijkse Batibouw beurs gaat zoals elk jaar door in de Brusselse Expo en telt zoals gewoonlijk ongeveer 1000 exposanten uit verscheidene sectoren. De beurs richt zich in eerste instantie tot iedereen die zich aan het begin van zijn/haar (ver)bouwing bevindt. Voor alle informatie, tips, weetjes, kortingsacties,… moet je bij de beurs met de rode schildpad zijn.

Negatieve imago van de stad lijkt te zijn verdwenen

Het vieze, criminele en vuile imago van de stad lijkt stilaan te verdwijnen. Daarom ook prefereren vele mensen terug een woning in de stad boven één op het platteland. Daar waar dit enkele jaren andersom was.

In de stad vind je stilaan alle leeftijdsgroepen terug. Iedereen ziet blijkbaar wel wat in de levendige drukke sfeer die er in steden hangt. De praktische kant geeft over het algemeen de doorslag. Vaak werkt en woont men in de stad waardoor pendeltijden verminderen. Verder is de aanwezigheid van winkels, evenementen, parken, animatie, etc. een belangrijke troef.

Meer mensen in de stad betekent natuurlijk dat de ruimte schaars wordt. Men gaat dichter bij elkaar wonen, kiest voor samenhuizen met vrienden, er wordt meer in de hoogte gebouwd, etc. Ook de stijgende vastgoedprijzen hebben hiermee te maken. Verder ontstaan nieuwe woontrends als de “community land trust” waarbij de bouwgrond eigendom blijft van de stad maar je zelf eigenaar wordt van de woning.

Wie slim is, bouwt energiebewust

zonnepanelenJe kan er de laatste jaren niet omheen. Energie wordt kostbaar en schaarser. Hernieuwbare energie is de toekomst. Voor wie vandaag aan een bouw- of renovatieproject begint is het cruciaal om hier rekening mee te houden. Vanaf 2014 verplicht Vlaanderen bouwers immers om hernieuwbare energie in te zetten in nieuwbouwprojecten.

Niet alleen het inzetten van technieken om energie te hernieuwen is van belang, ook het kiezen voor energiezuinige oplossingen telt voor een groot stuk mee. Wij denken hier natuurlijk spontaan aan het gebruik van energiezuinige LED-verlichting.

Over alle andere mogelijkheden zoals zonnepanelen, warmtepompen, windenergie,… kom je alles te weten op de Batibouw beurs. Zulke soort investeringen zijn in eerste instantie prijzig maar dienen op lange termijn bezien te worden. Bij de enorme som geld die je door zulk soort initiatieven kan besparen sta je aanvankelijk niet stil. Bovendien kunnen banken bouwprojecten met hernieuwbare energie een lagere interestvoet bekomen.

Nieuwe noden, nieuwe slaapkamerinrichting

slaapkamerDe slaapkamer wordt hoe langer hoe meer een functionele ruimte die voor meer dient dan enkel slapen. Meer dan een bed, kleerkast en nachtkastje vond je er gewoonlijk niet in terug. Vandaag is de slaapkamer zowel een ontspannings-, werk- als slaapruimte.

Het traditionele boek wordt vervangen door een tablet of tv. In plaats van een gewone kleerkast gaat men voor een gehele dressing die als bufferzone kan dienen tussen de badkamer. Want ook de (extra) badkamer wordt meer en meer geïntegreerd in de slaapkamer. Deze nieuwe slaapkamerindeling is eveneens het gevolg van de compacter wordende leefruimtes (als gevolg van bijvoorbeeld samenhokken).

Inzake verlichting heeft dit eveneens gevolgen. Een slaapkamer met meerdere gebruiksdoelen dient te beschikken over verschillende soorten verlichting, gaande van algemene tot taak- en sfeerverlichting.

Deze drie voorgaande thema’s gaan allen hand in hand en spelen perfect in op de nieuwe woonbehoeften. Voor meer informatie over Batibouw 2013 ga surf je naar Batibouw.be. Je kunt zelfs tickets bestellen aan verminderd tarief indien je online bestelt.

Tags |

Share your thoughts with us!