Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

29

jan
2020

No Comments

In Interieurinspiratie

By Lindsay Peetermans

Trend gespot: glazen bollen

On 29, jan 2020 | No Comments | In Interieurinspiratie | By Lindsay Peetermans

De toekomst volledig voorspellen, dat kunnen we niet. Maar we kunnen je wel al vertellen dat glazen bollen één van de verlichtingstrends van 2020 zullen zijn. Kijk met ons mee naar de mooiste exemplaren van dit moment.

Flos

Italiaans designmerk Flos heeft een aantal knappe glazen bollen op de markt gebracht. Zo is er de wereldwijde bestseller Flos IC Lights, een tijdloos design waarbij een lichtgevende bol de hoofdrol speelt. Deze collectie bestaat uit hanglampen, staanlampen, wandlampen en tafellampen.

Ook de Flos Glo-Ball van Jasper Morrison is een geliefd ontwerp in de verlichtingswereld. Deze mooie lamp van opaal glas verspreidt een aangenaam, diffuus licht. Een aanrader voor liefhebbers van kwaliteitsvolle verlichting met een sobere vormgeving.

Ten slotte zit er ook een leuk bolvormig tafellampje in het aanbod van Flos. De Copycat combineert een handgeblazen glazen diffuser met een kleinere aluminium bol.

Artemide

Ook in het assortiment van Artemide vinden we enkele leuke glazen bollen terug. De NH-collectie is bijvoorbeeld een echte blikvanger. Dit ontwerp werd geïnspireerd op de traditionele Oosterse cultuur, maar dan in een hedendaags jasje. De lampen in deze collectie zijn erg mooi op zichzelf, maar doen het ook heel goed in groep.

Ben je op zoek naar een minimalistisch lampje? Dan is de Artemide Dioscuri misschien wel wat voor jou. Deze stijlvolle bollamp van mat glas heeft een subtiele vormgeving die bij heel wat mensen in de smaak valt.

In tegenstelling tot de Dioscuri is de Artemide Miconos-collectie allesbehalve subtiel. Dankzij de geslaagde mix van glas en staal is deze lampenfamilie een designstatement dat zowel past in moderne als klassieke interieurstijlen. Er is behalve een messing versie ook een exemplaar in chroom verkrijgbaar.

&tradition

Wie een kijkje neemt in het gamma van Deens designmerk &tradition, zal een aantal speelse bolvormige lampjes terugvinden. Ze zijn telkens geïnspireerd op de klassieke glazen bollamp, maar werden in een modern jasje gestoken.

De Journey van &tradition combineert twee klassieke geometrische vormen met elkaar: een bol en een balk. Beide elementen balanceren elkaar perfect uit en creëren samen een mooi geheel. Journey is verkrijgbaar als wand- en tafellamp. Je hebt de keuze tussen een elegante zwarte kleur, spiegelend metaal of een warme kleikleur.

Mass Light is een veelzijdig hanglampje dat tegelijkertijd kracht en zachtheid uitstraalt. De focus van het design ligt op de lampvoet, die in drie opvallende varianten te verkrijgen is. Deze pendel voelt zich thuis in heel wat verschillende ruimtes en woonstijlen.

Nordlux

Nordlux staat bekend om zijn Scandinavische verlichting met aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Collecties Cafe en Grant zijn hier uitstekende voorbeelden van. Nordlux Cafe is verlichting met een modern ontwerp die een zacht, diffuus licht verspreidt. De kabel van deze verzameling hanglampen is doorzichtig, waardoor de glazen bol lijkt te zweven in de ruimte.

Nordlux Grant heeft dan weer een klassiekere, elegante vormgeving met zachte lijnen en een opvallende metalen staander. Dit bijzondere design zorgt voor aangenaam, sfeervol licht in de ruimte én vormt bovendien een mooi decoratief element in huis.

Kundalini

Een laatste verlichtingsmerk dat zeker het vermelden waard is als het gaat over glazen bollen, is Kundalini. Hun assortiment bevat namelijk innovatieve verlichting die meteen in het oog springt in elke ruimte. Kundalini Kushi, bijvoorbeeld. De Japanse naam van deze collectie betekent ‘spies’ en het is meteen duidelijk waarom. Het design lijkt namelijk op een glazen bol die gespietst wordt op een metalen staaf. Een leuke lamp voor wie van moderne verlichting houdt.

Ben je op zoek naar wat kleinere verlichting of lampjes die je in groep kan ophangen? Dan vind je in Kundalini Dew misschien wel wat je zoekt. Met deze stijlvolle glazen bolletjes kan je verschillende formaties samenstellen, om zo de perfecte combinatie voor jouw interieur te creëren.

Share your thoughts with us!