Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

24

jul
2019

No Comments

In Niet gecategoriseerd

By Steven Roziers

Tuintrend: overdekt tuinplezier

On 24, jul 2019 | No Comments | In Niet gecategoriseerd | By Steven Roziers

Tijdens de zomermaanden wil je zoveel mogelijk kunnen genieten van je tuin. Helaas zit het weer in België en Nederland vaak niet mee. Met tegenzin binnen blijven dan maar? Nee hoor, een overkapping in de tuin zorgt voor de nodige beschutting tegen regen en wind.

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een overkapping in de tuin. De voordelen zijn dan ook talrijk. Niet alleen creëer je de nodige beschutting tegen regen en wind, het vormt ook een ideaal plekje van verkoeling tijdens hete zomerdagen.

Welke soorten overkappingen zijn er?

Overkappingen bestaan in allerlei maten, vormen en materialen. Er is dus vast wel een manier waarop ook jij kan genieten van een overdekt terras. Een erg bekend concept is de veranda. Dit is een constructie op palen die aan één zijde van een woning gemonteerd wordt. Zit je graag beschut, dan kan je ervoor kiezen om wanden aan de veranda te bevestigen.

Heb je een grote tuin en biedt een veranda jou niet voldoende mogelijkheden? Dan kan je kiezen voor een vrijstaande constructie zoals een prieel: een houten of aluminium overkapping die je helemaal naar eigen wens kan invullen. Met of zonder wanden, puntdak of plat dak, de keuze is volledig aan jou.

Luxe tuinprieel met Delta Light verlichting

Luxe tuinprieel met Delta Light verlichting

Wil je je overkapping laten opgaan in de tuin, dan is een pergola misschien wel wat voor jou. Dit is een houten geraamte dat voorzien is van dwarsbalken waar je je planten overheen kunt laten groeien. De ideale terrasoverkapping voor wie groene vingers heeft.

Hoe verlicht ik mijn terrasoverkapping?

Ook op warme zomeravonden wil je natuurlijk nog kunnen genieten van je overdekt tuinterras. Je terrasoverkapping voorzien van verlichting is bijgevolg geen overbodige luxe. Voor welk type verlichting je het best kiest, hangt af van het effect dat je wilt bereiken en van de mogelijkheden van de overkapping.

Voor een algemene verlichting kan je net als binnen voor inbouwspots opteren. Dat ziet er niet enkel erg strak uit, dimbare spots kunnen ook voor sfeervol licht zorgen.

Loungehoek met inbouwspots

Loungehoek met inbouwspots

Wil je ’s avonds gezellig met vrienden in de tuin zitten? Met behulp van richtbare wandlampen licht je je loungehoek eenvoudig uit, om zo voldoende zichtbaarheid te creëren. Of je kiest voor wandlampen die naar beneden schijnen voor een subtiele, minder felle lichtval.

Je eettafel kan je dan weer in de verf zetten met een mooie hanglamp.

Zijn er geen lichtpunten voorzien onder je overkapping en ben je op zoek naar een snelle en eenvoudige oplossing voor je verlichtingsprobleem? Dan kan je opteren voor een oplaadbare tafellamp of een lantaarntje zoals de Absinthe Kuni. Handig in gebruik en een gezellige sfeer gegarandeerd!

De rest van je tuin verlichten

Ben je van plan om niet alleen een overkapping te plaatsen, maar ook je tuin (her)aan te leggen? Denk dan zeker eens na over een professioneel tuinlichtplan. Bekijk onze tuinlichtplanpagina voor meer informatie of om een afspraak te maken met één van onze lichtexperts.

E-book Buitenverlichting

Op zoek naar meer info over het optimaal verlichten van je tuin? Surf naar www.dmlights.nl/ebook-buitenverlichting.l en ontvang ons e-book Buitenverlichting gratis in je mailbox.

Download e-book buitenverlichting

Share your thoughts with us!