Image Image Image Image Image
  • Vlaams
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Français
  • עברית
Scroll to Top

To Top

30

jun
2021

No Comments

In Interieurinspiratie

By Elke Leemans

Wandlampen voor je gevel: stijlvol en functioneel

On 30, jun 2021 | No Comments | In Interieurinspiratie | By Elke Leemans

Wandlampen zijn een echte must-have als je beslist om je tuin en buitenomgeving te verlichten. Het aanbod is dan ook enorm: je vindt ze in alle kleuren, maten, vormen en stijlen. Kies niet alleen een lamp uit die past bij jouw woonstijl, maar ook eentje die je buitenomgeving echt tot leven brengt, ook overdag.

Het plaatsen van wandlampen tegen de gevel van je (tuin)huis heeft heel wat voordelen. Het spreekt voor zich dat verlichting langs je voor- of achterdeur enorm handig is bij het thuiskomen in het donker, maar je zal er ’s nachts ook inbrekers mee afschrikken die liever niet in de spotlights staan.

Gevelverlichting geeft je woning bovendien een extra sfeervolle toets. En niet alleen tijdens de donkerste uurtjes van de dag, want ook als jouw lampen overdag niet branden doen ze ongetwijfeld dienst als een elegant woonaccessoire. Met het kiezen van de juiste wandverlichting kan je als het ware je woonstijl naar buiten brengen. De meest courante types gevelverlichting lichten we graag even voor je uit, begeleid door de populairste wandlampen van dit moment. Welke stijl past bij jou?

Opbouw wandlampen

Opbouw wandlampen zijn de meest gekozen vorm van gevelverlichting. Ze geven je de creatieve vrijheid om de stijl van je interieur door te trekken naar je buitenomgeving. Ook is deze vorm van verlichting enorm flexibel omdat je kan gaan voor een echte blikvanger, een handige richtbare wandlamp, een up- en/of downlighter die je niet zal verblinden, en zoveel meer.

Landelijk

Hou jij van een (strak) landelijke woonstijl? Dan kan deze Box Lantern van Astro je misschien wel bekoren. Deze stijlvolle hangende lantaarn is een echt pareltje tegen de gevel. Hij is dan misschien best wel groot (45 x 40 cm) maar dankzij zijn elegante vormgeving mag hij dan ook absoluut gezien worden.

Astro Box Lantern

Shop Astro Box Lantern

 

Industrieel

Lampe Gras is één van de populairste collecties van het Franse designmerk DCW éditions. Het ontwerp van deze lamp is geïnspireerd op een iconisch design uit 1921, tevens de favoriete lamp van de bekende architect Le Corbusier. Deze prachtige, kantelbare wandlamp oogt industrieel, maar voelt zich wat ons betreft zeker ook thuis in andere woonstijlen.

DCW Lampe Gras

Shop DCW Lampe Gras

 

Design

Buitengewone Belgische buitenverlichting, dat is waar Royal Botania voor staat. En dat statement vinden we in één oogopslag terug in deze wandlamp. Dome is een uniek vormgegeven wandlamp, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals robuust aluminium en handgemaakt glas. Een rasechte blikvanger, zelfs overdag!

Royal Botania Dome

Shop Royal Botania Dome

 

Architecturaal

Met de Train Narrow van Wever & Ducré blijven we nog even in de sfeer van kwalitatieve Belgische buitenverlichting. Met deze strakke up- of downlighter kan je letterlijk bijna alle kanten uit. Zet je gevel in de schijnwerpers en laat je creativeit de vrije loop! Ondanks zijn eenvoudig design zal je verrast worden door zijn mogelijkheden.

Wever & Ducré Train Narrow

Shop Wever & Ducré Train Narrow

 

Modern

De Appear wandlamp van Philips Hue is een moderne up- en downlighter en bovendien een alleskunner. Dit bekende slimme verlichtingssysteem stelt je namelijk in staat om de kleur, wittint en intensiteit van je lampen aan te passen met behulp van de app. Je lampen automatisch laten aangaan als het donker wordt? Ook dat (en veel meer) behoort tot de mogelijkheden van deze slimme buitenlampen.

Philips Hue Appear

Shop Philips Hue Appear

 

Inbouw wandlampen

Mag het iets strakker? Dan zijn inbouw wandlampen misschien wel iets voor jou. Ze hebben een minimalistische vormgeving en geven hierdoor je gevel een vleugje architecturale klasse. Dit type wandlampen wordt vaak onder of naast trappen gemonteerd om de treden duidelijk zichtbaar te maken in het donker, maar je kan ze ook onderaan in de muur plaatsen als padverlichting. Overdag zijn ze vrijwel onzichtbaar waardoor ze uitstekend passen bij een moderne bouwstijl met een strakke gevel.

Onze favoriet? Dat is de uiterst elegante Heli X Screen van Delta Light. Je kan kiezen tussen een lichtgrijs of een donkergrijs model, én tussen een warm witte of koel witte kleurtint. Het licht van deze stijlvolle inbouw wandlamp richt zich in een perfecte hoek naar de grond waardoor je niet wordt verblind.

Delta Light Heli X

Shop Delta Light Heli X

 

Welke wandlamp sluit aan bij jou stijl?

Share your thoughts with us!