807354389340702

Ontdek meer over Brokis

Brokis Muffin

Een stukje geschiedenis

Jan Rabell, een Tsjechische ondernemer, kreeg in 1997 het bedrijf Janštejn Glassworks in handen. De rijke historiek van deze glasblazerij gaat terug tot aan het begin van de 19e eeuw. In de beginjaren werd voornamelijk het glas voor ramen en vazen geproduceerd. Later verschoof de aandacht naar lampenkappen en verlichting. Deze jarenlange, artisanale kennis in combinatie met enkele moderniseringen van het bedrijf en het toevoegen van design zorgde in 2010 voor het ontstaan van Brokis.

Brokis

Artisanaal vakmanschap

Het blazen van glas is een kunst op zich. Aan elk exemplaar werken minstens 30 personen vooraleer het volledig af is. Om geen bubbels in het glas te veroorzaken moet het glas geblazen worden aan een gelijkmatig tempo. Geen lachertje aangezien de inhoud van de lampen relatief groot is. Ook de hitte die erbij komt kijken zal je versteld doen staan. Zo haalt het gesmolten glas een temperatuur van maarliefst 1400°C en wordt het in de juiste vorm geblazen bij 700°C. De toewijding, de kunst en de werkijver van deze arbeiders zorgen voor prachtige, artisanale verlichting van hoge kwaliteit.

Brokis Knot

Tijdloos en exclusief design

De Brokis designs zijn werkelijk ware pareltjes van glas. Een prachtig voorbeeld hierbij is de Brokis Shadows hanglamp. De subtiele, elegante glooiingen in glas zijn een ware lust voor het oog. Ook het contrast van de Brokis Knot valt meteen op. Enerzijds is het glaswerk van een heel fijne en precieze makelij, waar tegenover de robuustheid van een ruw touw staat die doorheen het glas getrokken wordt. De glazen lampen van Brokis hebben allen een tijdloos karakter, waardoor deze in haast elk interieur passen.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.