807354389340702

Het complete aanbod buitenverlichting

Meest gebruikte armaturen

Tuinverlichting voor elke toepassing

Voordeur wandlamp PSM Lighting

Voordeur

Een degelijk verlichte voordeur is waar alles mee begint. Verwelkom je bezoekers met een subtiel opbouw wandlampje naast de deur, of eventueel een aan weerszijden. Je hebt keuze uit up- en downlighters, up- of downlighters, of open armaturen die hun licht ook lateraal verspreiden.

Een entree vergezeld van een fraaie lichtbundel op de gevel doen je woning er in het straatbeeld uitspringen. Maar het draait niet allemaal om het esthetische, buitenlampen zorgen er tevens voor dat jij ’s avonds makkelijk het sleutelgat vindt.

Zulke wandlamp hang je idealiter op ooghoogte. Naast wandverlichting zijn ook grondspots gericht op de gevel hier een optie. Let er wel op dat deze grondspots voorbijgangers niet verblinden.

Terras

De grens tussen binnen en buiten was nog nooit zo vaag als vandaag. De buitenomgeving wordt alsmaar meer een verlengde van het interieur. Waarom het terras dus niet even gezellig maken als je woonkamer?

Een overdekt terras kan je net zoals een kamer binnen verlichten met inbouwspots, opbouw plafondlampen of hanglampen. Een niet overdekt terras tegen de buitenwand kan je van licht voorzien door een wandlamp. Vermijd storende schaduwvorming door meerdere lichtpunten te voorzien.

Verplaatsbare armaturen zoals staanlampen en tafellampen voor buiten zijn een hip alternatief. Ook zijn er oplaadbare tafellampjes beschikbaar, die zijn zonder veel moeite van hier naar daar te verplaatsen. Of wat dacht je van een reeks grondspotjes met lage lichtopbrengst of tuinpalen om de buitenkant van je terras te accentueren?

Terras verlichting Philips
Tuinpad tuinpalen verlichting DeltaLight

Tuinpaden en opritten

De verlichting van een tuinpad of oprit is in grote lijnen gelijkaardig. Voor een pad of oprit zijn er verschillende mogelijkheden.

Flankeer je pad of oprit van een serie tuinpalen met telkens ongeveer 2 meter afstand ertussen. Dit is verre van een vaste regel, kijk vooral naar een mooie verdeling.

Spots op pin zijn een leuk en flexibel alternatief om hier licht te voorzien. Meestal zijn deze makkelijk verplaatsbaar en richtbaar. Laat de tuinverlichting speels opduiken vanuit de bloemenperk naast je tuinpad.

Wandlampen, grondspots, stralers of lantaarnpalen zijn tevens ook een perfecte mogelijkheid. Bij dmlights kan je voor elk van deze terecht!

Gevels en muren

Niets dat een woning zo’n klasse geeft als enkele mooie lichtstroken geprojecteerd op de buitenwand. Een smalle of brede bundel, strak afgelijnd of eerder diffuus? Die keuze wordt vaak op de architectuur gebaseerd, hoewel dit voornamelijk een persoonlijke kwestie blijft. Jij moet je tuinverlichting in de eerste plaats mooi vinden.

Dit effect kan je klaarspelen met grondspots. Voordeel is dat deze niet direct visueel in het oog springen, pas bij het vallen van de avond komen ze tot leven. Daarnaast zijn ook wandlampen of spots op pin geschikt voor het uitlichten van een buitenwand.

Als je met spots op pin werkt hangt het lichteffect dat je bekomt onder meer af van de afstand tussen de spots alsook de afstand van de wand. Je komt er meer over te weten in ons blogartikel over het uitlichten van een buitenwand.

Gevel grondspots DeltaLight
© 2000 - 2018(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.