807354389340702

Ontdek meer over Catellani & Smith

Catellani & Smith

Van kunst naar technologie

Catellani & Smith zag het levenslicht in 1989, naar aanleiding van een meeting die vier jaar eerder had plaatsgevonden. Carlo Catellani en Logan Smith besloten de handen in elkaar te slaan en een bedrijf op te starten dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van decoratieve lampen en andere voorwerpen.

Ook al startte het merk als een soort van kunstatelier, vandaag de dag behoort Catellani & Smith tot de absolute top in de verlichtingssector. Ze maken voor hun ontwerpen dan ook gebruik van de meest vergevorderde lichttechnologie.

Catellani & Smith Fil de Fer

Oog voor detail

De ontwerpen van Catellani & Smith zijn steeds tot in de puntjes uitgedacht en afgewerkt. Een element dat regelmatig terugkeert in hun designs is een gouden bekleding aan de binnenkant van de lampenkap. De Stchu-Moon en de PostKrisi zijn hier uitstekende voorbeelden van.

Een bijzonder hoogtepunt voor het bedrijf was de verkiezing van de Fil de Fer als een voorbeeld van uitmuntend Italiaans design. De lamp kreeg als beloning een plaatsje in het Italiaanse paviljoen tijdens de World Expo 2010, een expositie die plaatsvond in Shanghai.

Catellani & Smith Production Process

Een nauwgezet productieproces

Het maken van een Catellani & Smith lamp gaat gepaard met een nauwgezet productieproces. Het uiteindelijke resultaat vloeit voort uit de combinatie van een visie van de ontwerper en het vakmanschap van de uitvoerder.

Elke lamp ziet eruit als een kunstwerk en weerspiegelt hoe het allemaal begon voor Catellani & Smith: als twee andersdenkende geesten die op een pre-industriële manier handmatig lampen produceerden. In essentie is er dus niet zo veel veranderd.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.