807354389340702

Ontdek meer over Design House Stockholm

Design House Stockholm Demi

Design House Stockholm – Scandinavisch design

Het Zweedse merk Design House Stockholm werd opgericht in 1992 als een productontwikkelingsbureau. Ze werkten samen met de ontwerpers, net zoals uitgeverijen samenwerken met auteurs. Op deze manier ontstond een goede band tussen de ontwerpers en Design House Stockholm.

Hier vloeide in 1997 een eerste eigen collectie uit voort. Die was meteen een schot in de roos en zette Design House Stockholm op de kaart als karaktervol designmerk. Nadien volgden nog vele andere succesvolle collecties, waaronder de Cord en de Manana.

Design House Stockholm Block

Focus op het idee

Design House Stockholm werkt samen met zowel bekende als onbekende designers. Dit komt doordat ze vooral de aandacht vestigen op het idee, en niet zozeer op de naam van de designer. Het uiteindelijke product moet een eigen identiteit en karakter hebben.

Zo had Harri Koskinen een leuk idee tijdens zijn studententijd. Design House Stockholm zag het potentieel van zijn ontwerp, en gaf het een kans. Tegenwoordig is zijn design, de Block tafellamp, één van de best verkopende producten van Design House Stockholm.

Design House Stockholm

Scandinavië als filosofisch perspectief

Naast verlichting heeft Design House Stockholm ook tafels, kasten, sofa’s, decoratiestukken en zelfs sjaals in haar assortiment. Een heel uiteenlopend gamma, al hebben alle producten telkens één ding met elkaar gemeen: Scandinavisch.

Elk product dat door Design House Stockholm wordt gemaakt, moet de Scandinavische mode uitstralen. Daarmee wordt niet nationaliteit of geografie bedoeld, maar wel een filosofisch en esthetisch perspectief. Het eindresultaat is een prachtig gamma boordevol tijdloze designklassiekers.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.