807354389340702
Home > Flos > Aim

Flos Aim


Flos Aim - Opmerkelijke slingerlamp

Moet een goede designlamp voldoen aan een aantal regels? De designbroers Ronan en Erwan Bouroullec bewijzen met de Flos Aim hanglamp dat afwijken van bestaande designregels lampen juist tot een hoger esthetisch niveau kunnen tillen. De Flos Aim zag in 2010 het levenslicht in een zeer beperkte oplage en werd speciaal ontworpen voor Galerie Kreo in Parijs.

De Aim hanglamp kreeg initieel de naam ‘Lianes’ mee en werd vervaardigd in glasvezel. Toen de lamp na grote belangstelling in een grotere oplage van de band rolde, werd geopteerd voor een steviger materiaal, namelijk polycarbonaat.

Flos Aim: Eén lamp, twee gesneuvelde regels

Met hun creatieve project vegen de gebroeders Ronan & Erwan Bouroullec hun voeten aan de esthetische regels die al sinds mensenheugenis gangbaar zijn in de verlichtingsindustrie. In de eerste plaats zijn we al eeuwen gewoon dat kroonluchters  en hanglampen mooi centraal worden opgehangen aan het plafond en dat de lampen daarbij in een geometrische cirkel rond het centrale punt dansen.

Breken met traditionele gebruiken

De Flos Aim hanglamp wil echter volledig breken met deze traditie en het begrip centraliteit naar de eeuwige jachtvelden katapulteren. U kan als gebruiker immers zelf beslissen hoe u de lampen in de ruimte positioneert. Een tweede esthetische regel waarmee wordt gebroken is het opzettelijk zichtbaar maken van de kabels waaraan de lampen hangen. Contradictorisch wordt elke designer juist aangeleerd om draden zoveel mogelijk te verbergen. Het is een pure artistieke en geslaagde beslissing.

De lamp kan bovendien zonder enig probleem individueel worden opgehangen maar bereikt zijn esthetisch hoogtepunt wanneer deze in combinatie met meerdere Aim-lampen wordt gebruikt. De lampen zijn beschikbaar in het zwart, wit of in een aluminium kleur.

Twee broers, één creatief brein

De gebroeders Ronan (1971) en Erwan Bouroullec (1976) werken nu reeds 10 jaar samen aan talrijke designprojecten die al menig prijs in de wachten hebben gesleept. Stoelen, gordijnen, vazen of lampen, het zijn maar enkele zaken uit hun uitgebreide portofolio.

Wie meer wil weten kan de iPad-app ‘Cercles’ downloaden die een heel gamma aan sketches bevat van de getalenteerde broers of u kan de Flos Aim natuurlijk ook gewoon aanschaffen aangezien praktijk nog steeds beter is dan theorie.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
Bekijk meer
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.