807354389340702

Ontdek meer over Fontana Arte

Gio Ponti

1881 - de start van een succesverhaal

Toen Luigi Fontana in 1881 zijn zaak oprichtte, lag de focus op het produceren van floatglas voor de bouwindustrie. Het bedrijf bracht verfijnde, exclusieve glazen woonaccessoires op de markt.

Een keerpunt kwam er in 1931, op het moment dat Gio Ponti de nieuwe artdirector werd. Hij besloot Pietro Chiesa, een voortreffelijke glazenmaker, bij het project te betrekken. Het werd de start van een nieuwe divisie binnen het bedrijf, die de naam Fontana Arte kreeg. Vanaf dat moment begon het bedrijf ontwerpen te creëren met een meer ambachtelijke uitstraling.

Fontana Arte Bolla

Van minimalisme tot extravagantie

Fontana Arte groeide uit tot een wereldspeler op vlak van verlichting en woonaccessoires. De voorbije twintig jaar heeft het merk haar assortiment sterk uitgebreid met verschillende nieuwe productlijnen.

Er zijn in het gamma verschillende stijlen terug te vinden: er zijn minimalistische designs die perfect passen in een strak, modern interieur. Maar Fontana Arte produceert ook lampen die wat meer in het oog springen, ideaal voor wie een statement wilt maken met zijn verlichting.

Fontana Arte Pinecone

Enkele toppers van Fontana Arte

Een van de meest populaire designs van Fontana Arte is Io, een speelse wandlamp die te verkrijgen is in verschillende kleuren. Dit model wordt vaak gebruikt in de slaapkamer, maar past ook perfect in een hotelgang of op kantoor.

Wie op zoek is naar een bijzondere hanglamp kan eens kijken naar Pinecone. Deze lamp lijkt, zoals de naam al weggeeft, op een glazen dennenappel en vormt een blikvanger in de ruimte. Een aanrader voor boven de eettafel.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.