807354389340702

Fritz Hansen Lighting verlichting

Ontdek meer over Fritz Hansen Lighting

Lightyears

 Fritz Hansen Lighting– Moderne Deense verlichting

 Fritz Hansen Lighting is een relatief nieuw merk in de wereld van de designverlichting. Pas in 2005 maakten ze hun opwachting in de momenteel zeer populaire Scandinavische stroming. Fritz Hansen Lighting is actief in meer dan 60 verschillende landen en heeft al heel wat succesvolle collecties op de markt gebracht.

Bij Fritz Hansen Lighting zijn ze maar wat trots op hun Scandinavische afkomst. Verwacht je dus aan natuurlijke materialen en functionele designs in een tijdloos jasje. De ontwerpers houden zich steevast aan het motto "vorm volgt functie", maar dat wilt niet zeggen dat de uiterlijke component van de lampen verwaarloosd wordt. Integendeel.

Lightyears Concert

Topdesign, topdesigners

Dat Fritz Hansen Lighting op relatief korte tijd de wereld wist te veroveren, hoeft niet te verbazen. Er wordt immers steeds samengewerkt met absolute topdesigners. Zo zijn de Concert hanglampen van de hand van Jørn Utzon, de man die ook het wereldberoemde Sydney Opera House tekende.

Andere bekende namen zijn onder andere: Henning Larsen (Copenhagen Opera House), Cecilie Manz en Gamfratesi. Die laatste is een designerduo dat onder andere de populaire Suspence lampen voor Fritz Hansen Lighting heeft ontworpen.

Lightyears Caravaggio

Klassiekers in wording

Modellen als de Calabash en vooral ook de Caravaggio zijn absolute klassiekers in wording. Dat is geen verrassing, met hun aantrekkelijke, universele vormgeving en de hoogwaardige materiaalkeuzes. Fritz Hansen Lighting werkt graag met robuuste materialen zoals koper en staal.

Een belangrijke troef van de verlichting die Fritz Hansen Lighting op de markt brengt is de veelzijdigheid van de ontwerpen. De armaturen ogen modern, maar niet futuristisch. Daardoor zouden ze zelfs in een landelijk interieur kunnen thuishoren. Absoluut de grootste sterkte van dit merk!

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.