807354389340702

Ontdek meer over Gubi

Gubi

Een Deens familiebedrijf

Het Deense merk Gubi is een familiebedrijf, opgericht door Gubi en Lisbeth Olsen in 1967. In de beginjaren werd er gefocust op het produceren van designmeubelen. Later introduceerden hun twee zonen ook andere productcategorieën, waaronder verlichting. Deze zet was een schot in de roos, waardoor Gubi vandaag bekend staat als een merk met wereldwijd hoog aanzien.

Gubi Multi-Lite

De zoektocht naar vergeten iconen

Gubi is voortdurend op zoek naar iconische designs uit het verleden. Elke collectie wordt herwerkt tot een hedendaags ontwerp, zonder de roots en het verhaal van het originele te vergeten.

Zo krijgen prachtige creaties, ontworpen vanaf de jaren ’30 tot de jaren ’70, een klassevol tweede leven. Gubi creëert als het ware de verbinding tussen het verleden en de toekomst. Een mooi voorbeeld hiervan is de Multi-Lite collectie.

Gubi Bestlite

Uiteenlopende collecties

Gubi verzorgt een heel uiteenlopende collectie, waardoor elke smaak aan bod komt. De Bestlite verlichting is één van de meest bekende. Deze lamp is in productie sinds 1930 en werd sterk geïnspireerd door de Bauhaus-stroming. Onder andere Winston Churchill was een grote fan van deze collectie.

Een heel andere stijl vinden we bij de Semi collectie. De kenmerkende kromming in combinatie met de vlakke onderkant maakte van deze hanglamp de best verkochte verlichting in Denemarken gedurende de jaren ’80. Het verbaast dan ook niet dat deze collectie kon genieten van meerder designprijzen!

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.