807354389340702

Wat is Candela?

Candela is de hoeveelheid licht die een lichtbron in een bepaalde richting uitstraalt. De hoeveelheid candela wordt beïnvloed door de openingshoek van de lichtbron. De afstand van de lichtbron heeft geen invloed op de hoeveelheid candela. Op een afstand van 1 meter is de hoeveelheid candela van een lichtbron dezelfde als op een afstand van 2 meter, enkel het oppervlak wordt door de uitdeinende hoek groter.

Invloed afstand lichtbron candela

De openingshoek (brede/smalle lichtbundel) heeft wel een invloed op de hoeveelheid candela. Stel: Je hebt een lichtbron van 300 lumen. Wanneer je deze lichtbron van 300 lumen bundelt in een openingshoek van 10° is de hoeveelheid candela groter dan wanneer de lichtbron in een brede lichtbundel van 50° straalt. In het laatste geval van 50° moet het licht immers gespreid worden over een grotere openingshoek. Candela is de hoeveelheid licht (lumen) per steradiaal.

Invloed openingshoek lichtbron Candela

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden