807354389340702

Ontdek meer over Ingo Maurer

Ingo Maurer

Over Ingo Maurer

Ingo Maurer is de grondlegger van het gelijknamige Duitse bedrijf. Dit designlabel werd opgericht in 1963 onder de naam “Design M” om later hernoemd te worden tot “Ingo Maurer GmbH”. Vanaf het begin staat dit uitzonderlijke designlabel garant voor indrukwekkend en verrassend design. Zo was één van de eerste designs, de “Bulb”, meteen een schot in de roos.

Gedurende de eerste 15 jaar stond enkel Ingo Maurer in voor alle ontwerpen. Hierna liet hij zich ondersteunen door een team jonge ontwerpers, zoals de Italiaan Raffaele Celentanoen en de Duitser Axel Schmid.

Ingo Maurer I Ricchi Poveri

Jeugdige fantasie en de klassieke gloeilamp

Kenmerkend voor de verlichting van Ingo Maurer zijn de nostalgische verwijzingen naar elementen uit de kindertijd. De designs voegen als het ware een stukje fantasiewereld toe aan hun omgeving. Een mooi voorbeeld hiervan is de verlichting uit de Ricchi Poveri collectie, een collectie boordevol magie en nostalgie.

Een ander element kenmerkend voor de designs van Ingo Maurer, is de klassieke gloeilamp. Veel van zijn ontwerpen zijn dan ook een ode aan Edison.

Ingo Maurer I Ricchi Poveri

Innovatie en publieke kunstwerken

Als innovatief bedrijf is Ingo Maurer koploper in het ontwerpen van designverlichting met LED- en OLED-technologie. Baanbrekende experimenten zijn deze rond het ontwikkelen van lichtgevend tapijt en LED-behangpapier.

Verder laat het designlabel zich graag verleiden tot het brengen van indrukwekkende publieke kunstwerken. Het verlichten van de Torre Velasca is Milaan hier een mooi voorbeeld van.

Het is niet verwonderlijk dat de designs van Ingo Maurer reeds verschillende prijzen wonnen op het vlak van decoratie, design en vernieuwing. Ook worden zijn ontwerpen tentoongesteld in verscheidene designmusea, waaronder het Stedelijk Museum van Amsterdam.

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2021(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.