807354389340702

Ontdek meer over Louis Poulsen

Poul Henningsen

Van wijnimporteur tot designverlichting

Louis Poulsen is een Deens bedrijf dat reeds in 1874 werd opgericht. Louis Poulsen, die begon als wijnimporteur, transformeerde zich tot leverancier van gereedschappen en elektrische materialen. Nadat hij samen met designer Poul Hennings de stap zette naar designverlichting, ontpopte Louis Poulsen zich tot één van 's werelds meest befaamde verlichtingsmerken.

Het merk geniet van een succesvolle samenwerking met bekende Scandinavische designers zoals Anu Moser, Arne Jacobsen, Louise Cambell en Ole Jensen. Anderzijds werkt men ook samen met internationale designmeesters zoals Ross Lovegrove (Wales) en Shoichi Uchiyama (Japan).

Louis Poulsen PH Artichoke

De Louis Poulsen “lichtfilosofie”

De designverlichting van Louis Poulsen is het resultaat van een weloverwogen “lichtfilosofie”. De pijlers van deze filosofie zijn energieverbruik en persoonlijk welzijn. Men vertrekt vanuit de gedachte dat mensen zich goed moeten voelen in het gezelschap van verlichting. Ieder ontwerp is een afweging van drie belangrijke elementen: functie, comfort en sfeer.

Door middel van simpel en functioneel design zorgt Louis Poulsen voor gebruiksvriendelijke verlichting van een uitmuntende kwaliteit. Enkel de elementen die nodig zijn voor het creëren van de beoogde lichteffecten zijn aanwezig. Verwacht je echter niet aan saaie verlichting! Bij Louis Poulsen is er zeker een plaatsje voor creativiteit. Op deze manier vinden speelse en irrationele elementen hun weg in hun adembenemende designs.

Louis Poulsen PH

Opmerkelijk onderzoek

Louis Poulsen biedt enkel producten aan van een hoge kwaliteit en met een lange levenscyclus. Om verlichting van deze superieure kwaliteit te kunnen ontwikkelen, worden alle designs grondig getest.

In hun laboratoria wordt de verlichting onderworpen aan een reeks van uiteenlopende weersomstandigheden, zoals mist, orkanen en extreme temperaturen. Zo zie je maar, bij Louis Poulsen wordt op deze manier niets aan het toeval overgelaten!

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van de buitenverlichting.
© 2014 - 2020(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.

Wij gebruiken first en third party cookies voor analyse en personalisatie van inhoud en reclame. Bij gebruik van onze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.Aanvaarden