807354389340702

Terzani Anish

Terzani Anish

Inspiratie houdt zich vaak schuil in de meest banale zaken. Zo kwam designer Dodo Arslan op het idee van de Anish tijdens het spelen met zijn dochter. Hij raakte gefascineerd door de oneindige reflecties die een lepels maken dankzij hun holle en bolle oppervlakken.

Dit gegeven nam hij mee naar zijn designstudio en pikte gaandeweg extra inspiratie op bij de Italiaanse tafelgereifabrikant Sambonet. De Terzani Anish hanglamp was geboren!

De Anish kan je omschrijven als een pendellamp gemaakt van een verzameling aan elkaar gehechte lepels, gaande van de kleinste theelepel tot de grotere opscheplepel. De lepels zijn met hun bolle kant richting de cirkelvormige LED-lichtbron binnenin gericht. Het licht wordt op die manier sierlijk in alle richtingen verspreid.


Terzani Doodle

Terzani Doodle

Zoals de naam doet vermoeden is de Terzani Doodle een onberekenbaar design qua vorm. Net zoals de verscheidene paden die onze generatie neemt in het leven, is de Doodle gekenmerkt door willekeurige bochten.

Elk Doodle bochtenwerk wordt letterlijk gemaakt uit de vrije hand, elke lamp is daardoor volledig uniek. Binnenin dit vlechtwerk bevindt zich één LED-lichtbron. Waar in het armatuur je die lichtbron steekt, kan je volledig zelf bepalen.

In combinatie met de eigenzinnige vorm van de Doodle zorgt de lichtbron voor magische lichtflikkeringen. Designer van dit praalstuk is Simone Micheli. De Terzani Doodle is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen namelijk nikkel, goud en zwart nikkel.

© 2000 - 2018(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.