807354389340702

Verpan Pantop hanglamp

Verpan Pantop hanglamp

Verner Panton ontwierp de Pantop lamp in 1980. De collectie is te herkennen aan zijn iconische belvormige lampenkappen. Dat de lamp vandaag de dag nog steeds zo populair is te danken aan zijn tijdloze vorm. Door deze vorm kan men zowel in moderne als klassieke omgevingen de Pantop hanglamp introduceren.

Verpan Pantop tafellamp

Verpan Pantop tafellamp

Net zoals de hanglamp komt de lamp in verschillende gekleurde metalen tinten. De kleurkeuze is er een die Panton zorgvuldig heeft gemaakt. Volgens hem heeft iedere kleur een betekenis en functie. Om te garanderen dat iedere Pantop tafellamp authentiek is staat zijn handtekening in het voetstuk gegraveerd.


Verner Panton designer

Over Verner Panton

Verner Panton wordt gezien als een van Denemarkens meest invloedrijke meubel- en interieurvormgevers van de 20e eeuw. Tijdens zijn carrière ontwierp hij innovatieve en futuristische lampen en meubels waardoor hij zich onderscheidde van zijn Scandinavische tijdgenoten.

Zijn stijl weerspiegelde de geest van de jaren 60 en werd op het einde van de twintigste eeuw opnieuw populair. Hij gebruikte bij zijn ontwerpen verschillende soorten materialen, vooral plastics, en in felle kleuren waardoor ieder design uniek is.

Voor Panton was het perfecte ontwerp een combinatie van kleur, design en materiaal. Dat dit een winnende combinatie was, is vandaag de dag nog altijd duidelijk. Pantons bekendste ontwerpen zoals de ‘Fun’ zijn nog altijd in productie en nog altijd zeer geliefd.

Meer over Verner Panton


Ook van Verner Panton

© 2000 - 2018(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.