807354389340702
Home > Verpan > Panto

Verpan Panto


Verpan Panto - Een ongewone bol licht

De Verpan Panto is een creatie van de Deen Verner Panton. Als allesdesigner, namelijk ontwerper van tapijten, stoelen, tafels, behangpapier, verlichting,… wordt hij aanzien als één van de meest invloedrijke designers uit Denemarken.

Futuristisch design

De Verpan Panto werd voor het eerst geproduceerd in 1977. Het futuristisch uitzicht leunt aan bij het handelsmerk van Verner Panton, namelijk niet enkel verlichting maken dat licht geeft, maar dat ook het oog iets biedt. In deze lamp vind je dan ook het gevoel voor techniek van Verner Panton volledig terug.

Hanglamp in de vorm van een bel

De Verpan Panto is net zoals de VP Globe een bolvormige hanglamp gemaakt uit transparant acryl. Rond de lichtbron zelf werd een soort luchtbel gemaakt. Boven de lichtbron hangen 2 schijven, die verbonden zijn met drie stalen kettingen. Deze schijven fungeren als reflectoren en zijn daarnaast één van de belangrijkste decoratieve elementen van de Panto. De Verpan Panto verspreidt een zacht licht binnen de ruimte waarin hij zich bevindt.

De lamp van de Verpan Panto vervangen doe je door de schroef onderaan de bol los te schroeven. Met deze schroef zitten de twee helften van de bol immers aan elkaar vast.

Twee diameters

In 1977 werd het eerste model van de Verner Panto gemaakt met een diameter van 50 cm. Vandaag de dag is deze ook beschikbaar met een diameter van 40 cm.

Modieuze woningen

Met zijn niet-alledaagse en futuristisch uitzicht, mag deze lamp niet ontbreken in trendy woningen.
Bevalt deze Verpan Panto je? Twijfel dan niet langer en bestel hem snel en veilig via onze website.

Philips HuePhilips Hue Het ingenieuze verlichtingssysteem van Philips, da’s slimme verlichting in een handomdraai waarin jij de touwtjes volledig in handen hebt.

Ontdek Philips Hue

dmlights Blogdmlights Blog Inspiratie en tips omtrent verlichting en andere woontopics. Ontdek de nieuwste designverlichting hier!

Bezoek onze blog

Volg ons op Instagram
Ontdek de laatste trends en nieuwigheden in de wereld van verlichting.
© 2014 - 2023(Elektriciteit Paul de Meutter CV)

De inhoud van deze website, met inbegrip van handelsmerken, octrooien, copyrights, databaserechten, tekeningen en modellen, afbeeldingen, bedrijfs- en/of productnamen en/of andere (intellectuele eigendomsrechten), zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die behoren tot dmlights of een rechtmatige derde. U mag geen beschermde inhoud zoals beschreven in dit artikel, gebruiken en/of wijzigen, met inbegrip van kopiëren, uitlenen, reproduceren, elk gebruik van dmlights database inhoud of elk gebruik op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van dmlights. Elke inbreuk wordt vervolgd op grond van de geldende wetgeving.